"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/04/03

Bogdányi aprópecsenye

Hozzávalók 6 személyre :
fél kg sertés vagy pulyka comb
25 dkg gomba (lehet konzerv is)
25 dkg parasztkolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis üveg lecsó vagy 2-3 paprika és 1-2 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kg krumpli

Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük. A pörcöket kivesszük és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a felkarikázott kolbászt. Ezt is félretesszük. A piros zsírban átsütjük a felkockázott húst, majd sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Mielőtt megpuhulna, hozzáadjuk a gombát és a lecsót, visszatesszük bele a szalonnapörcöt és a kolbász. Az egészet készre sütjük/pároljuk.
Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és olajban kisütjük. A kész pecsenyével összeforgatva tálaljuk. Csalamádé vagy káposztával töltött paprika illik hozzá leginkább.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése