"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/01/03

Sára lángosa

Sára lángosa
30 g élesztő, 2 ek. olívaolaj vagy olvasztott vaj, 1 tk. só, 300 g víz, 500 g búzaliszt.
Az élesztőt és a sót vízben feloldjuk. Hozzáadjuk az olajat (vajat), közben kevergetjük. Belekeverjük a lisztet, és alaposan meggyúrjuk. Kendővel letakarjuk, hidegen (!) kelni hagyjuk 15-20 percet.
15-20 perc után 4 felé osztjuk, és lángost formálunk belőle, majd ismét állni hagyjuk.
Forró sütőben 20-30 percig sütjük.
A lángos kiválóan illik a hirtelensültekhez és a zöldfőzelékekhez. Nagyon finom megvajazva vagy sajttal, de önmagában is jó.
 
 ( Eleonore Schmitt: Bibliai szakácskönyv)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése