"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Töltött kenyér

Az ötletet Kata töltött bucija adta.
Mindent a leírás szerint csináltam és tökéletesen sikerült, nagyon finom lett !
Kettőt készítettem, az egyikbe vaj, pizzasonka, csípős kolbász, főtt tojás és sajt volt a töltelék, míg a másikba vaj, csirkemellsonka, füstölt-főtt tarja, ketchup és sajt került. Ízesítésnek mediterrán grillzöldség fűszert használtam.
A kenyereket hosszanti irányba 5-be, szélességre pedig 7-be felvágjuk, úgy hogy a talpuk egészben maradjon. A nyílásokba beletömködjük az ízlésünknek megfelelő tölteléket (vajdarabkákkal együtt). Bőven teszünk rá reszelt sajtot (a töltelék mellé a nyílásokba is !) és forró sütőben kicsit átsütjük - kb. 30 perc.
2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kinga, örülök, hogy tetszett, remélem, neked is olyan jól sikerült és annyira ízlett, mint nekünk :)

      Törlés