"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Tejszínes - zöldborsós pulykamellcsíkok

Hozzávalók:
fél kg pulykamell
fél kg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál liszt
vaj vagy margarin (olaj)
1 gerezd fokhagyma
só, bors, fűszerek

A csíkokra vágott húst kevés vajon vagy olajon nagy lángon körbe pirítjuk, hogy fehér kérget kapjon.
Meghintjük pár kanál liszttel és még egy kicsit együtt pirítjuk, folyamatosan kevergetve. Majd  felöntjük annyi vízzel, hogy nagyon szűken felérje és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, 1 db fokhagymaprésen átnyomott fokhagymagerezdet, sózzuk, fűszerezzük és együtt puhára főzzük. Szükség szerint a levét pótoljuk.
Mikor minden puha, elkeverjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Köretnek rizst vagy tésztát adjunk mellé.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése