"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/30

Korhelyleves

Hozzávalók :
fél kg savanyú káposzta
negyed kg füstölt oldalas
negyed kg füstölt kolbász
1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
1 kis pohár tejföl
2-3 babérlevél
pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
sócitromlé

A savanyú káposztára bő 2 liter hideg vizet öntünk, bele tesszük a babérlevelet, az oldalast, a füstölt kolbászt és puhára főzzük. A zsírral, a liszttel, az apróra vágott vöröshagymával, a fokhagymával és a pirospaprikával világos rántást készítünk és besűrítjük vele a levest. Jól összeforraljuk, ha kell, még sóval, esetleg citromlével ízesítjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése