Hozzávalók     
40 dkg főtt krumpli 
fél kocka friss élesztő 
1 tojás 
kb. 30 dkg liszt
só 
olaj a sütéshez
A krumplikat főzzük meg héjában. Tisztítsuk meg, hagyjuk langyosra hűlni, majd törjük össze (krumplinyomóval a legjobb). 
Morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sóval felvert tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.
Gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk kelni minimum 1 órán keresztül.
Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki tésztát kb. 2 cm vastagra, szúrjuk ki pogácsaszaggatóval és hagyjuk kelni még 30 percet.  Utána forró olajban süssük a fánkok mindkét oldalát pirosra.
Sósan és édesen egyaránt finom.
Tehetünk a tésztájába apróra vagdalt kolbászt is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése