"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/10

Karácsinyi narancstorta - sütés nélkül

Ezt a receptet jó pár éve egy kedves Donnás ismerősömtől kaptam.
Nagyon mutatós és könnyen elkészíthető desszert, csak ajánlani tudom mindenkinek !

Hozzávalók:
1 csomag piskótatallér vagy cukrozott babapiskóta
6 tojássárga,
6 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 csomag vaníliáscukor
1 csomag zselatin
4 deci habtejszín
1 habfixáló
3-4 narancs
cukor a narancshoz

A narancsokat alaposan megmossuk, leszárítjuk. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük
A többi narancsot megtisztítjuk, a belső fehér hártyát is leszedjük. Karikákra vágva lecukrozzuk és állni hagyjuk amíg levet enged. Ezalatt a 6 tojássárgát habosra kavarjuk a cukrokkal, felöntjük a tejjel, beletesszük a reszelt narancshéjat, és gőz fölött puding sűrűségűre főzzük. Kihűtjük. Közben a fixálóval felverjük a tejszínt, felolvasztjuk a zselatint egy kis meleg vízben, és a kihűlt krémhez keverjük őket. Egy tortaformát vagy jénai tálat kibélelünk folpack-kal. Körben kirakjuk a narancs szeletekkel. Beleöntjük a fele krémet. A piskótákat két részre osztjuk. Belemártjuk a narancslébe és egy réteg piskótát rakunk a krémre. Ha maradt ki narancs a szeletelésnél, azt kis darabkákra vágva szintén rárakjuk. A krém másik felét rákenjük. Kirakjuk a másik adag narancslébe mártott piskótával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcát teszünk a tálra és ráborítjuk a tortát. Lehúzzuk a folpack-ot és ízlés szerint még tejszínhabbal felspriccelhetjük a tortát.


Narancs helyett ananásszal készítve is ugyan olyan finom. Ez esetben legalább 2 doboz körcikkes ananászkonzervre van szükségünk. Plusz egy kis doboz kockázott ananászra, a középső piskótás réteghez. A piskótákat az ananász levébe mártjuk és a tojásos krémbe is nagyon apróra vágott ananászt vagy egy kevés ananászlét teszünk ízesítésként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése