Ezt a receptet jó pár éve egy kedves Donnás ismerősömtől kaptam.
Nagyon mutatós és könnyen elkészíthető desszert, csak ajánlani tudom mindenkinek !
Hozzávalók:
1 csomag piskótatallér vagy cukrozott babapiskóta
6 tojássárga,
6 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 csomag vaníliáscukor
1 csomag zselatin
4 deci habtejszín
1 habfixáló
3-4 narancs
cukor a narancshoz
A narancsokat alaposan megmossuk, leszárítjuk. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük
A többi narancsot megtisztítjuk, a belső fehér hártyát is leszedjük. Karikákra vágva lecukrozzuk és állni hagyjuk amíg levet enged. Ezalatt a 6 tojássárgát habosra kavarjuk a cukrokkal, felöntjük a tejjel, beletesszük a reszelt narancshéjat, és gőz fölött puding sűrűségűre főzzük. Kihűtjük. Közben a fixálóval felverjük a tejszínt, felolvasztjuk a zselatint egy kis meleg vízben, és a kihűlt krémhez keverjük őket. Egy tortaformát vagy jénai tálat kibélelünk folpack-kal. Körben kirakjuk a narancs szeletekkel. Beleöntjük a fele krémet. A piskótákat két részre osztjuk. Belemártjuk a narancslébe és egy réteg piskótát rakunk a krémre. Ha maradt ki narancs a szeletelésnél, azt kis darabkákra vágva szintén rárakjuk. A krém másik felét rákenjük. Kirakjuk a másik adag narancslébe mártott piskótával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy tálcát teszünk a tálra és ráborítjuk a tortát. Lehúzzuk a folpack-ot és ízlés szerint még tejszínhabbal felspriccelhetjük a tortát.
Narancs helyett ananásszal készítve is ugyan olyan finom. Ez esetben legalább 2 doboz körcikkes ananászkonzervre van szükségünk. Plusz egy kis doboz kockázott ananászra, a középső piskótás réteghez. A piskótákat az ananász levébe mártjuk és a tojásos krémbe is nagyon apróra vágott ananászt vagy egy kevés ananászlét teszünk ízesítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése