Hozzávalók:
32 dkg liszt
8 dkg finomra darált dió vagy mandula
22 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 tojás
1 evőkanál rum
1 kis fiola mandulaízű sütőaroma vagy jó a rendes mandulaaroma is, abból kb. fél teáskanálnyi kell
csipetnyi só
a töltelékhez:
10 dkg darált mogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és folpackba csomagolva, hűtőben, legalább fél órán át pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a darált mogyorót a mézzel a kakaóval simára keverjük. Ezzel a mogyorókrémmel összeragasztunk 2-2 fenyőformát. Porcukorral bőven meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése