"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/12

Dani "piaci lángosa"

Hozzávalók:
fél kg liszt
fél kocka élesztő
kevés cukor az élesztő felfuttatásához
1 evőkanál olaj
1 jó teáskanálnyi só
kb 3 dl langyos víz
olaj a sütéshez

A hozzávalókból tésztát dagasztunk:
Egy dl vízbe egy kávéskanál cukrot elkeverünk és belemorzsolva felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztbe jól elkeverjük a sót és a megkelt élesztővel, valamint még kb. 2 dl langyos vízzel tésztát dagasztunk. Jól dolgozzuk ki, ne maradjon benne egy kis csomó sem ! Lisztezett tálban, meleg helyen, letakarva megkelesztjük (legalább a duplájára). Ha megkelt, kiszaggatjuk és még így is kb. negyed óráig kelni hagyjuk, majd kézzel széthúzogatva, forró olajban kisütjük.
Ha a tésztába még beledolgozunk egy pépesre tört főtt krumplit is, akkor puha marad.
A kisült lángosokat tejföllel, reszelt sajttal, fokhagymával fogyasztjuk. A tejfölre tehetünk vékony karikákra vágott póréhagymát is - nagyon finom ! 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése