"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Krumplifőzelék

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 evőkanál olaj
1 pici fej vöröshagyma
1 pohár tejföl (joghurt vagy kefír)
2 evőkanál liszt
1-2 babérlevél


Az olajon megfonnyasztjuk az apróra felvágott hagymát. Rárakjuk a felkockázott krumplit, összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak elfedi a krumplit.
Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk és puhára főzzük. Végül a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk és összeforraljuk. Sült hússal, fasírttal, sült virslivel, tükörtojással - bármilyen feltéttel tálaljuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése