"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/09/06

Vörösboros lecsós-gombás csirkemáj

Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
fél kg friss gomba vagy 2 üveg konzerv
fél-fél kg jó érett paradicsom és paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
töröttpaprika
étolaj
só, bors, vegeta
1,5 dl vörösbor

A hozzávalókat szükség szerint megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a lecsós alapot:  a hagymát apróra felkockázzuk és pár evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk egy jó evőkanálnyi törött paprikával, gyorsan átkeverjük. Hozzáadjuk a már felszeletelt  paradicsomot és paprikát. Együtt félpuhára dinszteljük. Rátesszük a gombát, belenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük és majdnem készre főzzük.  Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlésünk szerint. Mielőtt kész lenne, belerakjuk a feldarabolt csirkemájat. Ezzel még kb. 10 percig főzzük. Ha puha a máj is, öntsük hozzá a vörösbort, rotyogtassuk jól össze és kész is. Tészta, sós-köményes főtt krumpli, de rizs is illik hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése