"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Bajai racsa

Egy közepes jénai tálat kizsírozunk. Rakunk bele egy sor megtisztított, karikára vágott burgonyát. Megsózzuk, kirakjuk paprika és paradicsom szeletekkel, amire hagyma karikákat teszünk. Ezt is sózzuk. Még egy réteg krumpli következik, erre újabb réteg paprika-paradicsom és hagyma, legfelülre ismét krumpliszeletek. Sózásról ne feledkezzünk meg ! A rétegek közét egy kevés olvasztott zsírral  meglocsoljuk és kb 1 dl vizet öntünk alá. A felső krumpli réteget  bevagdalt füstölt szalonna szeletekkel beborítjuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
Ha a szalonna kész, levesszük a krumpliról. Mikor elkészül a rakottas, a szalonna szeletekre egy-egy tojást ütünk és rásütjük. Savanyúsággal kínáljuk.
Nagyon egyszerű és finom étel.

(Ez volt az első vacsora, amit annak idején, fiatal házasként az új lakásunkban önállóan elkészítettem :))Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése