"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/08/29

Villámgyors csalamádé


Hozzávalók:
1,5 kg fejes káposzta
1,5 kg paprika (ha színes-vegyes, az a legjobb)
1 kg uborka (csak a hagyományos, rövid magyar a jó, a kígyóuborka nem !)
0,5 kg vöröshagyma
25 dkg kristálycukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál borkénpor
1 kávéskanál szalicil vagy nátrium benzoát
2-3 evőkanál só

Elkészítése:
az alapanyagokat alaposan megmossuk, szükség szerint vékonyra felszeleteljük, lereszeljük, feldaraboljuk, jól összekeverjük. Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk, kicsit lenyomkodjuk és lezárjuk.
Akár már másnap fogyasztható, de pár hét érlelés csak jót tesz neki. A borkéntől a savanyúság nem barnul meg, húsa kemény és ropogós marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése