"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/08/17

Vegyesgyümölcsös cobbler

Hozzávalók:
20-20 dkg meggy, barack és szilva összeaprítva
4 púpozott evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál édes kekszmorzsa (ez felszívja a gyümölcsökből kifolyó levet)
1 csomag vaníliás cukor
- ezeket összekeverjük és egy vajjal alaposan kikent, nagyobb méretű jénai tálba rakjuk.

25 dkg lisztet elkeverünk 1 sütőporral, 1 mokkáskanál sóval és összemorzsoljuk 10 dkg vajjal (margarinnal).
1 tojást és 1 pohár joghurtot kikeverünk 5 dkg cukorral és összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Diónyi gombócokat formálunk a tésztából (kicsit ragacsos) és a gyümölcs alapra rakosgatjuk. Pár evőkanál cukorral megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
A tészta a tetején aranyszínű és finom ropogós lesz.
Szeletelni nem lehet, így kanállal kistányérra adagoljuk és még melegen, ha módunk van rá, fagyi/jégkrém gombócokkal kínáljuk. Isteni finom (hidegen is) !










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése