"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Meggyes morzsasüti / crumble

Hozzávalók az alsó omlós tésztához:
25 dkg liszt
fél kocka Ráma margarin
1-2 evőkanál tejföl
10 dkg kristálycukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só

A margarint elmorzsoljuk a liszttel.
A tojást felverjük a cukrokkal és egy kevés sóval. Hozzáadjuk a margarinos liszthez és pár kanál tejföllel összegyúrjuk. Kinyújtjuk és kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsiben rakjuk. Meghintjük néhány evőkanál grízzel vagy édes kekszmorzsával.
Ráterítünk fél kiló kimagozott és kb 10-15 dkg cukorral elkevert meggyet.
(vagy a meggyet-cukrot keverjük össze a pár kanál grízzel/édes kekszmorzsával és úgy rakjuk a tésztára)

20 dkg lisztet, 15 dkg kristálycukrot, 1 kávéskanál őrölt fahéjat, 1-2 evőkanál apróra vagdalt diót és a másik fél kocka margarint összemorzsolunk. ( Csak morzsás legyen, nem kell összegyúrni ! ) Egyenletesen rászórjuk a meggy tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél óra alatt megsütjük. Ha a teteje enyhén aranyszínű, kész .
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése