"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/07/04

Darált hússal rakott rizibizi

Egy csomag rizst a szokott módon megfőzünk.
Egy zacskó zöldborsó-sárgarépa kockát (vagy egyéb vegyes zöldséget) vegetával ízestve félpuhára párolunk.
1 kg darált sertés vagy pulyka húsból pörköltet készítünk úgy hogy jó sűrű szaftja legyen.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A főtt rizsbe belekeverjük a zöldséget és a tepsibe egyengetjük. A pörköltet elosztjuk rajta. Egy nagy pohár tejfölt 2-3 tojással és kevés sóval kikeverünk és a pörköltre locsoljuk. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg a tejföl megpirul a tetején.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése