"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/06/25

Kókuszos túrószelet egzotikus gyümölcsökkel

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg lisz
1 Ráma margarin
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
2-3 evőkanál tej
2 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só

a töltelékhez:
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
fél kg túró (de elbír 75 dkg-ot is)
3-4 evőkanál búzadara
2 tojás fehérje (a tésztából kimaradt)
1 cs (10 dkg) apróbb fajta kókuszreszelék
1 doboz egzotikus gyümölcskonzerv


A szódabikarbónával, sóval és kakaóporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A cukrokat kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a tejet és a lisztes keverékkel összegyúrjuk. Szükség szerint egy kis lisztet vagy tejet adunk hozzá, úgy hogy jól formázható, nem ragadós tésztát kapjunk. Ketté vesszük, egyik felét kinyújtjuk és margarinnal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe rakjuk úgy, hogy pereme legyen.
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk - a kemény habbá vert tojásfehérjét a végén forgatjuk bele. Rásimítjuk a tésztára, tetejét kirakjuk a lecsöpögtetett gyümölcsdarabokkal. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a beleszúrt késre vagy hurkapálcára már nem ragad a töltelék. Szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk, de akár csokiöntetet, csokimázat is tehetünk a tetejére.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése