"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/06/19

Goffri receptek

Néhány goffri recept a teljesség igénye nélkül.

ÉDES GOFFRI
25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor, 4, 5 dl víz, 50 dkg liszt, kis sütőpor. Először jól elkeverjük a vajat, cukrot és a tojásokat. Folyamatosan adjuk hozzá a többit. Hagyjuk pihenni és utána sütjük.

FINOM GOFFRI
25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál rum, 12, 5 dkg darált mandula, 35 dkg liszt, 1 dl víz, egy citrom leve, kis sütőpor. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a tojások felvert habját.

SIMA GOFFRI
5 tojás, 25 dkg cukor, 3 vaníliás cukor, 1 citrom héja, leve összekeverni, 2, 5 dl tej, 50 dkg rétesliszt, 1/2 sütŐpor. Az egészet összekeverni, 25 dkg margarinnal és ha még híg 1 kanál lisztet hozzákeverni. A nyers tésztát hűtŐben lehet néhány napig tárolni.

HAGYOMÁNYOS GOFFRI
25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 4 tojás, 12, 5 dkg liszt, 12, 5 dkg kukorica liszt, rum, vaníliás cukor, citrom héja, evőkanálnyi citromlé. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a tojások felvert habját.

OMLÓS GOFFRI
20 dkg vaj, 16, 5 dkg cukor, 4 tojás, 35 dkg liszt, 1 vaníliás cukor, kis sütőpor, 1, 25 dl víz, 1 evőkanál rizspálinka. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a tojások felvert habját.

WESTFALIAI GOFFRI
20 dkg vaj vagy margarin, 7, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3-4 tojás, 15 dkg liszt, 1 csomag finomra vágott dió vagy mandula, 1 evőkanál rum. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a tojások felvert habját.

SAJTOS GOFFRI
20 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 1/2 teáskanál só, 10 dkg liszt, 10 dkg kukorica liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 csésze langyos víz, 2 evőkanál darált sajt, paprika. Krémmé keverjük a vajat a tojásokkal. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, utána a vizet. A végén a többi hozzávalót. Rögtön sütjük. Adhatunk hozzá szeletelt paradicsomot, hagymát, paprikát, sonkát, gombát, stb.

ALMÁS GOFFRI
25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg mandula vagy dió, 1, 25 dl tej vagy víz, vanília esszencia, 2-4 alma finomra vágva. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a tojások felvert habját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése