2012/05/30

Reform diós-almás-morzsás muffin

Hozzávalók a tésztához:
2 db apróra kockázott alma
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt 
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanálnyi almás-sütemény fűszerkeverék
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg mazsola
1 tojás
15 dkg cukor
15 dkg Ráma margarin, kicsit megolvasztva
1 csomag vaniliás cukor
másfél kis poharas natur joghurt (kb 3 dl)

a morzsához valók:
5 dkg liszt
1 kávéskanálnyi őrölt fahéj (almás-sütemény vagy mézeskalács fűszerkeverék)
5 dkg apróra vagdalt dió
5 dkg kristálycukor
5 dkg Ráma margarin

máz:
20 dkg porcukor
1-1 kanál joghurt illetve meggylé

A mázhoz ketté osztom a porcukrot és 1-1 kanál joghurttal illetve meggylével kikeverem, félre teszem.
A tésztához valókat összekeverem: külön a száraz és a nedves alkotórészeket, majd összevegyítem.
A muffin formákat alaposan kikenem  margarinnal és félig töltöm a tésztával. A morzsához valókat összedolgozom (morzsás lesz :)) és elosztom a tészták tetején.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 perc a sütési idő.

(24 db muffin lett)

A kisült muffinokat kicsit meghűtöm, majd a tetejükre csurgatok a fehér és a rózsaszín (a meggylétől) mázból. Nagyon finom !!!

És amitől "reform" lett - a lisztek arányán a következőképp változtattam:
20 dkg finom liszt és 10 dkg búza és zabkorpa vegyesen.
Az eredmény; nem csak egészséges (már ha a mázat elhagyjuk ;)) de másnap is rendkívül finom, puha, omlós muffin !!!








2 megjegyzés:

  1. hmm nagyon jól néz ki!:) Éhes lettem..:D

    VálaszTörlés
  2. Szia Szandi ! Örülök hogy tetszik :)
    Annyira fincsi volt ! Belül puha, almás-diós, a teteje édes-ropogós/krémes - mmmm.... csak ajánlani tudom ! :)

    VálaszTörlés