"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/04/02

Répás muffin Húsvétra

Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
csipetnyi só
1/4 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre darált diót
1/2 bögre mazsola
1 és 1/4 bögre kristálycukor
1 bögre olaj
3 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 db közepes, apróra reszelt répa
1 db kicsi, reszelt alma vagy fél bögre jó apróra vágott ananász

(1 bögre = 2,5 dl )

Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat vegyítjük össze:
a lisztet a szódabikarbónával, fahéjjal és pici sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a darált diót és a mazsolát.
Egy másik tálban jól kikeverjük a cukrot, olajat, tojást és vaniliás cukrot. A száraz keverékkel összedolgozzuk és végül mehet bele a reszelt répa is.
Margarinnal bőven kikent muffin formákba (vagy egy kikent, kilisztezett tepsibe) kanalazzuk (úgy hogy csak a formák 3/4-ig érjen a tészta) és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése