Hozzávalók a tésztához:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só
a
töltelékhez:
20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg
mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, illetve rum
a forgatáshoz:
25 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk.
A
tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk.
Elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral,
mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy
készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a
leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tölteléket a
korongok alsó részére tesszük, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes
lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba
forgatjuk.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése