"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/03/30

Tejfölös tormamártás

Egy lábasban készítsünk habarást 4-5 evőkanál tejfölből és egy evőkanál lisztből, szükség szerint egy kevés víz hozzáadásával. Keverjük ki simára. Tegyünk hozzá egy kis üvegnyi ecetes reszelt tormát (ha tejszínes, még jobb), majd annyi húsleves lével eresszük fel, hogy tejföl sűrűségű legyen és főzzük fel. Ha túl sűrű lenne, öntsünk még hozzá húslevest. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk. Hidegen, melegen egyaránt nagyon ízletes a húsvéti főtt sonka mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése