"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/03/12

Csőbensült cápaharcsa (pangasius)

Hozzávalók:
1 kg pangasius filé
2 tojás
1 nagy pohár tejföl
25 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi aprított vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
halfűszerkeverék
pár evőkanál zsemlemorzsa
diónyi vaj

Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, halfűszerrel beszórjuk. Szorosan egymás mellé jénai edénybe (vagy tepsibe) fektetjük. Előtte a jénai alját vajjal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tejfölben elkeverjük a felvert tojásokat, a reszelt sajt felét, az apróra vágott petrezselymet, a felaprított vöröshagymát. Kevés sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ezt az öntetet ráöntjük a halszeletekre. A tetejére szórjuk a reszelt sajt másik felét. Forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Kockákra vágva, ízlés szerinti körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése