2012/02/02

Libatepertő készítése házilag


2 kg bőrös liba hájat ha szükséges, megtisztítunk. Kb 5x5 cm-es kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba rakjuk. 
Annyi vizet öntünk alá hogy éppen ellepje és mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve, lassan sütjük/főzzük. Mire a víz elpárolog, a tepertő szép aranysárga lesz. Ha már nem látjuk, hogy gőzölög, akkor kész ! 1-2 percig még sütjük, majd néhány csepp vizet öntünk a zsírba, és ráborítjuk a lábas fedelét. Ettől lesz finom ropogós a tepertő. Leszűrjük, a zsírt egy üvegbe öntjük. A kihűlt tepertő jól záródó műanyag dobozban, hűtőben sokáig friss marad.
 


Friss, ropogós kenyérrel, lila hagymával kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Szép . Ma ilyen volt a reggelim !!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a látogatást és a kommentet - utólag is jó étvágyat kívánok a finom reggelihez :)

    BÚÉK !
    Ágnes:)

    VálaszTörlés