"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/03

Csodakifli

25 dkg lisztet 25 dkg margarint és egy csipet sót összemorzsolunk. Annyi tejföllel, amennyit felvesz, rétestészta keménységű tésztára gyúrunk belőle. Minimum 2 órát pihenni hagyjuk. Kinyújtjuk és kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk. A tészták közepébe 1-1 kis kanálnyi lekvárt teszünk és kifli formára felhajtjuk őket. Tojásfehérjével megkenjük a tetejüket. Tepsibe rakjuk és halvány sárgára megsütjük. Sütés után vaníliás porcukorban bőven megforgatjuk. Ha gazdagabban szeretnénk, akkor a lekent kiflikre szórjunk durvára vágott diót, mogyorót vagy mandulát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése