Egy piskótatorta, lehet gyümölcstortaformában sütött is.
A krémhez:
1 konzerv ananász, körszeletes
50 dkg túró
1/2 zacskó zseléfix
1 pohár natúr joghurt (vagy egy ananász ízű)
2 dl tejszín
1 habfixáló
2-3 evőkanál porcukor
1 cs vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
kevés citromlé
A túrót áttörjük, kikeverjük a cukrokkal, a joghurttal és egy kis citromlével, citromhéjjal. A tejszínt egy kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Az ananász egyharmadát apróra beledaraboljuk a túrós masszába. Az ananász levének felével kikeverjük a zseléfixet. Mindezt összevegyítjük és jól kikeverjük. A kész túrókrémet a piskótára kenjük, kirakjuk a körszeletes ananásszal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A fenti tortát tovább díszítettem, így készült Olivér fiam szülinapi tortája.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése