fél kg alma megtisztítva, felkockázva
fél üveg meggybefőtt kimagozva
fél üveg cseresznyebefőtt kimagozva
idény és ízlés szerint még barack, szilva, körte befőtt vagy nyers, tisztított, darabolt gyümölcs
1 pohár tejföl (joghurt, kefír)
2 evőkanál liszt
4-5 evőkanálnyi cukor
késhegynyi őrölt fahéj
pár darab szegfűszeg
csipet só
Elkészítése:
Kb 2 liter vízben a cukorral és a fűszerekkel megfőzzük a gyümölcsöket (gyorsan kész van !). Közben a tejfölből, lisztből kevés befőttlével habarást készítünk (hideg legyen a habarás, így nem lesz csomós a leves) és a levesbe öntve összeforraljuk. Hidegen, melegen egyaránt finom.
A liszt helyett használhatunk vanília vagy puncs ízű puding port is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése