Hozzávalók
8 db kolbászos kockasajt
5 dkg vaj
1 kiskanál Piros Arany
1 mokkáskanál fokhagymakrém
20 dkg juhtúró
1 evőkanál tejföl
1 csomó metélőhagyma
5 dkg gyulai kolbász vagy sonka
8 nagy, vékony szelet trappista sajt (kb. 20 dkg)
8 szelet gépsonka (kb akkorák, mint a sajtszeletek)
Elkészítés:
A kolbászos sajtot a vajjal, a Piros Arannyal és a fokhagymakrémmel összedolgozzuk. A juhtúrót áttörjük és a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával meg az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverjük.
Egy asztalra kiterítünk egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítunk. Felénk eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakjuk, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeletek a sonka mögé kerülnek.
A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a juhtúrós keveréket egyenletesen rásimítjuk.
Szorosan feltekerjük, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül. A sajttekercset jól becsomagolva, hűtőszekrényben megdermesztjük. Pár óra múlva forró vízbe mártott késsel szeleteljük. (kb. 30 szelet lesz belőle)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése