"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/02

Máglyarakás bejgliből

 A Karácsonyról kimaradt száraz bejgliből remek desszert készíthető

2. Máglyarakás bejgliből

Hozzávalók:
száraz mákos és/vagy diós bejgli
4-5 db alma
30 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
15 dkg margarin
1 l tej
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
baracklekvár

A megtisztított, vékonyra felszeletelt almát 2-3 evőkanál cukorral és késhegynyi fahéjjal megszórjuk. Kevés margarinon megpároljuk.
A bejgliket felszeleteljük majd nagyobb kockákra vágva tálba rakjuk.
A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját a megmaradt cukor felével, a vaníliás cukrokkal és a margarinnal kikeverjük. Gyors, folyamatos keverés mellett a forró tejet ráöntjük és ezzel a keverékkel meglocsoljuk a bejglit.
Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk margarinnal, kevés morzsával meghintjük, a bejgli felét belerakjuk, rárakjuk az almát majd arra a maradék bejglit.
A baracklekvárt egy kis vízzel elkeverjük, ezzel megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a cukor másik felével és 1-2 evőkanálnyi baracklekvárral kemény habbá verjük. Rákenjük a "rakottasra".
Annyi időre visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon. Kockákra vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése