"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/17

Krumpli karamell bundában

Hozzávalók:
1 kg (lehetőleg) apró szemű krumpli
fél dl cukor
7 dkg vaj (jobb mint a margarin)

A héjában főtt krumplit meghámozzuk. Ha kisebbek, egészben hagyjuk, a nagyobbakat mérettől függően félbe, negyedbe vágjuk. Lehetőleg ne szétfövős krumplit használjunk.
A cukorból készítsünk lassú tűzön karamellt, majd állandó kevergetés közben adjuk hozzá a vajat. Addig kevergessük, míg egy lágy, egynemű "mártást" kapunk. Ebbe rakjuk bele óvatosan (hogy ne törjenek szét) a krumplikat és addig forgassuk át többször, míg teljesen mindenhol be nem vonja a karamelles máz és szép fényes, aranybarnák nem lesznek.
Mivel édeskés ízű, így főként almával, szilvával töltött húsok mellé finom, különleges köret. Ünnepi alkalmakra kiváló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése