1 kg (lehetőleg) apró szemű krumpli
fél dl cukor
7 dkg vaj (jobb mint a margarin)
A héjában főtt krumplit meghámozzuk. Ha kisebbek, egészben hagyjuk, a nagyobbakat mérettől függően félbe, negyedbe vágjuk. Lehetőleg ne szétfövős krumplit használjunk.
A cukorból készítsünk lassú tűzön karamellt, majd állandó kevergetés közben adjuk hozzá a vajat. Addig kevergessük, míg egy lágy, egynemű "mártást" kapunk. Ebbe rakjuk bele óvatosan (hogy ne törjenek szét) a krumplikat és addig forgassuk át többször, míg teljesen mindenhol be nem vonja a karamelles máz és szép fényes, aranybarnák nem lesznek.
A cukorból készítsünk lassú tűzön karamellt, majd állandó kevergetés közben adjuk hozzá a vajat. Addig kevergessük, míg egy lágy, egynemű "mártást" kapunk. Ebbe rakjuk bele óvatosan (hogy ne törjenek szét) a krumplikat és addig forgassuk át többször, míg teljesen mindenhol be nem vonja a karamelles máz és szép fényes, aranybarnák nem lesznek.
Mivel édeskés ízű, így főként almával, szilvával töltött húsok mellé finom, különleges köret. Ünnepi alkalmakra kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése