fél kg darált marhahús (de sertés vagy pulyka is jó)
1 közepes doboz paradicsompüré
4-5 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 darabka zeller
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
só, bors, oregano, bazsalikom vagy olasz fűszerkeverék
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Nagyon apróra belereszeljük a megtisztított sárgarépát és zellert, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, cukrot, fűszereket majd kevés vizet aláöntve puhára főzzük.
Közben a spagettit a szokott módon kifőzzük. A kész ragut a tésztára halmozzuk, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése