"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/13

Bolognai spagetti

 Hozzávalók:

fél kg darált marhahús (de sertés vagy pulyka is jó)
1 közepes doboz paradicsompüré
4-5 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 darabka zeller
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál cukor
só, bors, oregano, bazsalikom vagy olasz fűszerkeverék

Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a forró olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Nagyon apróra belereszeljük a megtisztított sárgarépát és zellert, belenyomjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét, cukrot, fűszereket majd kevés vizet aláöntve puhára főzzük.
Közben a spagettit a szokott módon kifőzzük. A kész ragut a tésztára halmozzuk, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése