"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/15

Tiramisu torta tojás nélkül

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kisebb csomag babapiskóta, mert két réteget rakok a tálba
2 doboz mascarpone
2 zacskó főzős vaníliapuding
tej, cukor
Amaretto likőr (már ha van) vagy rum
feketekávé
kakaópor (igazi, jó sötét)

Megfőzöm a vaníliapudingot, de csak 7,5 dl tejjel, kihűtöm és összekeverem a mascarponéval.
A babapiskótákat egyenként az alkohollal összekevert kávéba mártogatom, de óvatosan, ne ázzanak el ! és egy kapcsos tortaforma aljára sorba lerakom. Erre rákenem a krém felét, majd megint rakok rá egy sor bemártott piskótát és erre a maradék krémet. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap könnyedén levehető a tortakarima. Tálalás előtt megszórom a kakaóporral.


Ezt a fincsi tortát a 25. házassági évfordulónkra készítettem. A kakaós szóráshoz/díszítéshez egy műanyag torta alátétet használtam, érdekes mintázatot adott.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése