2011/12/07

Karácsonyi narancsos almaleves

Egy kg almát meghámozunk, apró kockákra vágunk. Ráfacsarjuk 1 narancs levét, beletesszük a narancs húsát is. Hozzáadunk még néhány vékony narancshéj csíkot (csak keveset, nehogy keserű legyen a leves!) pár szem szegfűszeget, 1 mokkás kanál őrölt fahéjat, 1 cs. vaníliás cukrot, esetleg egy csipet mézeskalács fűszerkeveréket. 2 liter vízben feltesszük főni. 1 nagy pohár joghurtot kikeverünk 3 evőkanál liszttel és behabarjuk vele a felforrt levest.Szükség szerint utána édesítjük és összeforraljuk. A tányéron 1-1 narancs szelettel tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt rendkívül finom ízű, ünnepi gyümölcsleves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése