Hozzávalók: 
2 dl tejszín 
1 csomag habfixáló (vagy zseléfix)
1 csomag babapiskóta 
kb. fél kilónyi kompót (ízlés szerint) 
25 dkg túró 
1 doboz mascarpone sajt 
3evőkanál mandulalikőr vagy rum 
1 csésze víz 
1 evőkanál feketekávé vagy nescafe
3 csomag vaníliás cukor 
Elkészítés: 
Egy kanál feketekávét  vagy instant kávét egy csésze felforralt vízzel és a három evőkanál  likőrrel összekeverjük. Megmártjuk benne a babapiskótákat és ezekkel kirakjuk egy forma alját. A piskóták tetejét kirakjuk a kisebb darabokra vágott gyümölcskompóttal. A túrót és a mascarpone sajtot összekeverjük,  hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a fixálóval felvert tejszínt, még egy kis likőrrel  ízesíthetjük.  A kapott masszát a kompótrétegre kenjük. Tetejére díszítésként kakaóport szitálunk, vagy csokireszeléket is rakhatunk. A tiramisut lefedve  legalább egy óra hosszára a hűtőbe rakjuk.
 
 

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése