"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/16

Pehelykönnyű túrós pite

Ezt a receptet még nagyon régen a keresztanyukámtól kaptam ... ♥ ‿ ♥

Pehely könnyű túrós pite

Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg Rama, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor

a töltelékhez: 25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kis tejföl, 10 dkg Ráma margarin, 2x10 dkg cukor, pici só, 1 citrom reszelt héja, 5 egész tojás, fél csomag vaníliás puding por

A tésztához valókat alaposan kidolgozzuk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ezután ketté vesszük, és az egyiket közepes tepsibe nyújtjuk. (nagyon szakadós, ragadós, bőven lisztezzük - de a végeredmény kárpótol :)) A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 10 dkg cukorral, a citromhéjjal, pici sóval és a tojások sárgájával habosra keverjük. A fehérjét kemény habnak felverjük. (ha van maradék tojásfehérjénk, azt is felhasználhatjuk bátran ! ) A tejfölt jól elkeverjük a 10 dkg cukorral, és a pudingporral, majd a túrós masszával összekeverjük, beleforgatjuk a kemény habot és a tésztára öntjük. 

Elég híg, de nem kell megijedni :)
A kinyújtott másik tésztával beborítjuk, óvatosan megszurkáljuk és előmelegített sütőben sütjük, 4-5-ös fokozaton, kb. 40 percig . Csak kihűlve lehet szépen szeletelni. Isteni finom, puha, még 1-2 nap múlva is (már ha marad belőle ;))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése