Hozzávalók:
6-8 szelet szikkadt kalács, felkockázva
3 csésze tej
3 evőkanál margarin
1 cs vaníliás cukor
1 kk fahéj
3/4 csésze cukor
fél csésze mazsola
4 tojás
3 evőkanál rum (ha nincs, 1 kk rumaroma)
Egy lábasban összekeverjük a tejet, a vajat, a vaníliát, a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a rumot, és éppen csak addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután simára keverjük a felvert tojásokkal.
Egy mélyebb jénait kikenünk margarinnal, belerakjuk a feldarabolt kalácsot, ráöntjük a tejes keveréket és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük közepes hőfokon.
A receptet még régen a network-ön kaptam. Érdemes kipróbálni, akár natúran, akár valamilyen lekvárral, esetleg tejszínhabbal - nagyon finom édesség !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése