Hozzávalók:
6-8 szelet szikkadt kalács, felkockázva
3 csésze tej
3 evőkanál margarin
1 cs vaníliás cukor
1 kk fahéj
3/4 csésze cukor
fél csésze mazsola
4 tojás
3 evőkanál rum (ha nincs, 1 kk rumaroma)
Egy lábasban összekeverjük a tejet, a vajat, a vaníliát, a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és a rumot, és éppen csak addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután simára keverjük a felvert tojásokkal.
Egy mélyebb jénait kikenünk margarinnal, belerakjuk a feldarabolt kalácsot, ráöntjük a tejes keveréket és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük közepes hőfokon.
A receptet még régen a network-ön kaptam. Érdemes kipróbálni, akár natúran, akár valamilyen lekvárral, esetleg tejszínhabbal - nagyon finom édesség !
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése