"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/16

Magyaros muffin

Hozzávalók 24 darabhoz

1 tojás

1 dl olaj
2,5 dl tejföl (joghurt vagy kefir is jó)
15 dkg apróra vágott kolbász (aki szereti, csípős)
 fél db felkockázott zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma lereszelve, vagy egy mokkáskanál fokhagymasó vagy krém
1 kis fej apróra vágott hagyma
30 dkg liszt
1 sütőpor
kevés só, pirospaprika
5 dkg reszelt sajt

A tojást az olajjal és a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket (a lisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymát, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Előzőleg margarinnal jól kikent muffin formákba adagoljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
A látványt és az ízt is fokozhatjuk, ha minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg, bár jobb, ha nem rátesszük a kolbászt, hanem beleszúrjuk, úgy nem esik le a tetejéről, miután kihűlt.



Magyaros és többsajtos muffinok
Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése