Sinon, adaptez la recette avec un fromage (de type pâte "molle") hongrois qui soit un peu fort et qui fonde !
La recette de la tartiflette, dans un plat à gratin :
-une couche de pommes de terre en tranches (il faut qu'elles soient déjà cuites, Agnès)
-une couche d'oignons en lamelles
- une couche de lardons nature ou fumés, comme vous voulez
- une couche de lamelles de fromage
Et on recommence jusqu'à ce que le plat soit plein !
Four thermostat 200° pendant 35 à 40 minutes et on peut passer à table !
És ahogy én készítettem:
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya
4 közepes fej hagyma
50 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg vaj
50 dkg olvadékony sajt
(az eredeti receptben "Reblochon" vagy "Munster" szerepel, azzal biztosan egész más az íze, de egyik sem lévén itthon a spájzban ;) Gouda-t használtam)
2 dl tejszín + 2 dl tejföl (ezek Barbara receptjében nem szerepelnek)
só
bors
szerecsendió
A burgonyát héjában megfőztem, közben a felcsíkozott szalonnát és a cikkekre vágott hagymát kevés vajon megfuttattam. Sóval, borssal fűszereztem. A tejfölt és tejszínt összekevertem, szerecsendiót reszeltem bele.
Összeforraltam a hagymás szalonnával. A megtisztított, felkarikázott krumpliból egy réteget vajjal kikent jénaiba tettem, ráraktam a tejszínes hagymás szalonnát, a feldarabolt sajt egyharmadát. Újabb krumpli, szalonna és sajt réteg, tetejét kiraktam a maradék krumpli karikákkal, beborítottam sajttal és jó forróra előmelegített sütőben, kb 35 perc alatt megsütöttem.
Isteni finom lett !!!
Il n'y a pas de quoi, Agnès ! Je suis ravie que les recettes voyagent ainsi à travers le monde !
VálaszTörlésC'est un honneur !
Bon dimanche !
Cordialement.
Chère Barbara! Je dis merci cette nourriture fine, grand il avait un succès dans ma famille :) Je suis heureux de notre travail commun beaucoup :)) Je désire un beau jour supplémentaire! Salutations distinguées : Ágnes :)
VálaszTörlés