"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/22

Klasszikus rakott karfiol recept


Hozzávalók:
1 kg karfiol
30 dkg darált sertéshús
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 tojás
1 bögre rizs (2,5 dl)
1 paprika
1 paradicsom
 olaj
zsemlemorzsa
pirospaprika

1 nagy pohár tejföl

bors


A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. 

Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal és fedő alatt párold puhára. 
A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 bögre forró vízzel. Kicsit sózd meg, főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj ki olajjal és rakj bele egy réteg karfiolt. Erre terítsd rá a rizst, majd a húst,  végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.
 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése