2011/11/22
Klasszikus rakott karfiol recept
Hozzávalók:
1 kg karfiol
30 dkg darált sertéshús
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 tojás
1 bögre rizs (2,5 dl)
1 paprika
1 paradicsom
olaj
zsemlemorzsa
pirospaprika
1 nagy pohár tejföl
só
bors
A karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára.
Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot és a paprikát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal és fedő alatt párold puhára.
A másik hagymát szintén aprítsd fel, és némi olajon dinszteld meg, majd tedd bele a már megmosott rizst. Pirítsd 1-2 percig, és engedd fel 2 bögre forró vízzel. Kicsit sózd meg, főzd félpuhára. Egy jénai tálat kenj ki olajjal és rakj bele egy réteg karfiolt. Erre terítsd rá a rizst, majd a húst, végül a maradék karfiolt. A tojást a tejföllel alaposan keverd ki, és öntsd rá a karfiol tetejére. Szórd meg zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben süsd meg.
Jó étvágyat kívánok !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése