Hozzávalók: (12 nagy formába)
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
10 dkg finom gépsonka
fél teáskanál só
bors
fél doboz kockázott ananász konzerv, lecsurgatva
10 dkg konzerv csemegekukorica, lecsepegtetve
0,7 dl olaj
másfél pohár kefír
1 tojás
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a muffin formákat margarinnal alaposan kikenjük.
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, az összevágott sonkát, a borsot, a sót, a kukoricát és a kisebb kockákra vagdalt ananászt. Egy másik tálban simára keverjük az olajat az kefírrel és a tojással, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba kanalazzuk, megszórjuk sajttal és 20-25 percig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kissé kihűlni a muffinokat. Én egyik felére tettem csak sajtot, azok a "pirospozsgás" muffinok :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése