"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/25

Dinsztelt máj és sült hagymás vér

Hagymás sült vér
(nem csak disznóvágáskor készíthető; hentes üzletben kapható előre abált vér)

A megabált vért kisebb kockákra feldaraboljuk. Zsírban (nem olajban !) jó sok hagymát pirítunk, és a felkockázott vért fedő alatt sütjük, nagyon kevés pirospaprikával átforgatjuk. Ha kész, sóval, borssal ízesítjük. Friss puha kenyérrel tálaljuk.



Dinsztelt máj

A sertésmájat megmossuk, és vékony szeletekre feldaraboljuk.
A hagymát felkockázzuk és zsírban megdinszteljük. Ha szép barnás, üveges, hozzáadjuk a felszeletelt májat és együtt sütjük. Mikor majdnem kész, meghintjük törött pirospaprikával, jól átforgatjuk és 5 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük . Friss kenyérrel kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése