(nem csak disznóvágáskor készíthető; hentes üzletben kapható előre abált vér)
A megabált vért kisebb kockákra feldaraboljuk. Zsírban (nem olajban !) jó sok hagymát pirítunk, és a felkockázott vért fedő alatt sütjük, nagyon kevés pirospaprikával átforgatjuk. Ha kész, sóval, borssal ízesítjük. Friss puha kenyérrel tálaljuk.
Dinsztelt máj
A sertésmájat megmossuk, és vékony szeletekre feldaraboljuk.
A hagymát felkockázzuk és zsírban megdinszteljük. Ha szép barnás, üveges, hozzáadjuk a felszeletelt májat és együtt sütjük. Mikor majdnem kész, meghintjük törött pirospaprikával, jól átforgatjuk és 5 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük . Friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése