25 dkg babapiskóta ( a cukrozott tetejű jobban puhul, de hajlamos hamarabb elázni )
1 nagy pohár tejföl
fél l tejszín
2 db citrom
12 evőkanál cukor
1 cs. vaniliás cukor
1 habfixáló
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük (a biztonság kedvéért tegyünk hozzá habfixálót !) majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével (én citromfű leveleket használtam) díszíthetjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli desszert.
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése