"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/14

Bajai halászlé

Hozzávalók 4 személyre
2 kg ponty
20 dkg hagyma
3 evőkanál házi törött paprika
2 evőkanál só
2db paradicsom
1db zöldpaprika, (esetleg 1-2 evőkanál lecsó)
2-3 cseresznyepaprika
4 adag kifőtt gyufatészta

A halat kívül-belül megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük és sűrűn beirdaljuk. A hagymát felaprítjuk, 2 és fél (maximum 3) liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beletesszük a sót és a törött paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Egy órát gyengén forraljuk. Kifőtt gyufatésztára merjük a levest, így tálaljuk.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése