2011/11/14

Bajai halászlé

Hozzávalók 4 személyre
2 kg ponty
20 dkg hagyma
3 evőkanál házi törött paprika
2 evőkanál só
2db paradicsom
1db zöldpaprika, (esetleg 1-2 evőkanál lecsó)
2-3 cseresznyepaprika
4 adag kifőtt gyufatészta

A halat kívül-belül megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük és sűrűn beirdaljuk. A hagymát felaprítjuk, 2 és fél (maximum 3) liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beletesszük a sót és a törött paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Egy órát gyengén forraljuk. Kifőtt gyufatésztára merjük a levest, így tálaljuk.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése