Hozzávalók:
1kg alma
1 csomag aszalt szilva
1 csomag mazsola
1 pohár joghurt vagy tejföl
1 kávéskanál almás sütemény fűszerkeverék
1 kávéskanál forralt bor fűszerkeverék
2 evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
csipet só
jó pár darab citromhéj forgács, amiből néhányat díszítésre félre teszünk
A megtisztított, felkockázott almát kellő mennyiségű cukros vízben (pici sóval) a fűszerekkel félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg megmosott aszalt szilvát és a mazsolát, és együtt majdnem készre főzzük. A joghurtot elhabarjuk a liszttel és besűrítjük vele a levest, egyet forralunk rajta és már kész is.
Tálalásnál a leves tetejére szórunk 1-2 citromhéj forgácsot.
(A belefőzött mazsolától és a fűszerkeverékektől különlegesen finom ízt kap a leves)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése