"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/14

Aszalt szilvás - mazsolás gyümölcsleves

Hozzávalók:
1kg alma
1 csomag aszalt szilva
1 csomag mazsola
1 pohár joghurt vagy tejföl
1 kávéskanál almás sütemény fűszerkeverék
1 kávéskanál forralt bor fűszerkeverék

2 evőkanál liszt
ízlés szerint cukor
csipet só
jó pár darab citromhéj forgács, amiből néhányat díszítésre félre teszünk

A megtisztított, felkockázott almát kellő mennyiségű cukros vízben (pici sóval) a fűszerekkel félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg megmosott aszalt szilvát és a mazsolát, és együtt majdnem készre főzzük. A joghurtot elhabarjuk a liszttel és besűrítjük vele a levest, egyet forralunk rajta és már kész is.
Tálalásnál a leves tetejére szórunk 1-2 citromhéj forgácsot.
(A belefőzött mazsolától és a fűszerkeverékektől különlegesen finom ízt kap a leves)

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése