"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/11/03

Csirkés-gombás bableves

30 dkg (előző este kiválogatott, átmosott, beáztatott) babot felteszünk főni 2 gerezd zúzott fokhagymával, 3-4 babérlevéllel, mokkás kanálnyi köménymaggal, szemes borssal és 2 tyúkhúsleves-kockával. Egy másik fazékban kevés olajon megpirítunk 1 nagy fej apróra vagott hagymát. 1 megmosott csirkemellet kockára vágunk, sóval, borssal és még 2 gerezd zúzott fokhagymával összekeverjük és a hagymás olajon átpiritjuk. 
Mikor a hús kifeheredett, hozzá adunk 1 doboz levétől leszűrt gombakonzervet és együtt puhára pároljuk. Ha kész a bab és a csirke is, akkor összeöntjük őket, hozzáadunk 1 doboz sűritett paradicsomot, morzsolunk bele kakukkfuvet és bazsalikomot. Összeforraljuk. Tálaláskor a tányérba reszelt füstölt sajtot teszünk és erre szedjük a forró levest. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése