"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/02/24

Habos sztracsatella - sütés nélkül



Hozzávalók:
1,5 csomag cukrozott tetejű babapiskóta
1 l tej
2 cs vaníliás puding
3 dl tejszín
csokiforgács fél tábla étcsokiból
6 ek cukor
1 jó nagy narancs kifacsart leve és lereszelt héja
2 ek. narancsszörp
1 cs étkezési zselatin

A tejből kiveszünk egy keveset (kb 1,5 dl) és összekeverjük 1-2 ek narancslével.

A többi tejet felfőzzük a cukorral elkevert pudingokkal. Még melegen belekeverjük a reszelt narancs héjat. Kihűtjük. A narancslébe öntjük a szörpöt, belekeverjük a zselatint és mérsékelt tűzön összemelegítjük (nem forraljuk !) Ezt is kihűtjük annyira, hogy még ne dermedjen meg.
Közben a tejszínből kemény habot verünk.
Összedolgozzuk a kihűlt pudingot a narancsos zselatinnal, a felvert tejszínnel egy kevés csokiforgáccsal.
Egy kerámia sütőtál alját kirakjuk a narancsos tejben megmártogatott babapiskótával (a piskótákat tej helyett megmárthatjuk narancslével elkevert feketekávéban is).
Rásimítjuk a krém felét. Erre jön egy újabb réteg, narancsos tejben (kávéban) megmártott piskóta, arra pedig a krém másik fele. Pár órára (még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
Tálalásnál kakaóport szórunk a tetejére és csokiforgáccsal díszítjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése