"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/01/30

Meggyes-mákos pudingos kiflifelfújt (kiflikoch)





10 db tejes kiflit kb fél cm-es karikákra darabolunk.
1 liter tejhez adunk 2 dl vizet, 4 db tojás sárgáját , 4 evőkanál cukrot, 1 csomag vanlliás pudingport és 1 csomag vaníliás cukrot. Jó habosra kikeverjük. Ezután majdnem forrásig melegitjük a keveréket, vigyázva, nehogy lesűljön, kifusson, vagy összecsomósodjon. A tojásfehérjéket felverjük egy kávéskanál citromlével és ízlés szerint 2-3 evőkanál cukorral. Merőkanalanként hozzáadjuk a meleg tejes mártást (nem a habot kanalazzuk a mártásba, mert az forró és összekapja, csomós lesz) és közben simára keverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, belerakosgatjuk a kiflikarikák felét. Rámerjük a mártás felét. Mikor ezt egy picit beszívták a kiflik, megszórjuk cukorral elkevert darált mákkal, arra jön egy jó bő fél üvegnyi magozott rumos meggybefőtt. Szépen rárakosgatjuk a kiflikarikák másik felét és lelocsoljuk a maradék mártással. Előmelegített sütőben, közepesnél kicsit magasabb hőfokon aranysárgára sütjük.
Sűlés közben igencsak megnő, ezért magasabb oldalú sütőformában készítsük. Hűlés közben viszont összeesik, ettől nem kell megilyedni. Langyosan a legfinomabb, de kihűlve szebben szeletelhető.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése