"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/03/16

Almás pulykacomb

A pulykacombfiléket (két nagyobbat vagy három kisebbet) megmossuk, leszárítjuk és sóval, valamint  ízlésünknek megfelelő fűszerrel beszórjuk. 1 liter tejbe belepréselünk 1 kisebb fej fokhagymát. Beletesszük a befűszerezett húst, eligazgatjuk hogy a fokhagyma mindenhol érje. Lefedjük és egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük. Másnap a húst kivesszük a fokhagymás tejből, lecsepegtetjük és sütőtálba tesszük. 4-5 almát (és 2-3 közepes vöröshagymát) megtisztítunk, negyedekbe vágjuk és a húsdarabok közé rakjuk. Egy kevés vizet (vagy még jobb ha húslevest) alá öntünk, a tálat lefedjük (pl alufólia), forró sütőbe tesszük és a húsokat néha átfordítva ropogós pirosra sütjük (ha már puha a hús, vegyük le a tálról a fedőt ).
Párolt rizs vagy krumplipüré illik hozzá leginkább.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése