"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Szilvalekváros hókifli

Hozzávalók:
fél kg félfogós liszt (vagy 25-25 dkg rétes és sima liszt összekeverve)
1 sütőmargarin
fél csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
kevés tej


A lisztben alaposan elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A tejfölbe kavarjuk a 2 vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Összedolgozzuk a margarinos liszttel.
Szükség szerint annyi tejet öntünk hozzá  (kb. szűk 1 dl) hogy szépen összeálljon a tészta. Hűvös helyen (nem fontos hűtőszekrényben) pár órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk (egyszerűbb ha ketté vesszük a tésztát, úgy könnyebben dolgozunk vele), kisebb (kb. 6-8 cm-es) négyszögekre vágjuk. Mindegyikre teszünk 1-1 kiskanálnyi jó sűrű szilvalekvárt, feltekerjük és kis kiflikké formázzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 17-18 percig sütjük. Ha felül még fehér, de alul már zsemleszínű, kész. Nem kell túlsütni. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk, majd ha kihűlt, mégegyszer.




2 megjegyzés:

  1. Hmm összefutott a nyál a számban, nagyon jól néz ki!:)

    VálaszTörlés
  2. Igazi falusi, házi szilvalekvár van benne - pár hete kaptuk a rokonoktól :)
    De formára a tiédnek nyomába sem ér ! :)

    VálaszTörlés