"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/01/07

Mónika mézeskalácsai

Mónika  különösen szép mézesei - mézeskalácsok, házikók, fenyőfa.




( A recept eredetije Gasztroboszinál  található)

Összekeverünk 76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát és
1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket.
Egy másik tálban 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet simára keverünk, majd a szárazanyagokhoz téve az egészet jól összedolgozzuk.

A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk Különböző formákkal kiszaggatjuk, megkenjük tojással, kivajazott/ sütőpapíros tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük. (7-8 perc)

Cukormáz:
1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot, 10-15 csepp citromlét és jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!)





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése